Dirty Module

V okolju intenzivne DITOksikacije na lanskoletnem PIFcampu sta Klemens Kohlweis in Staš Vrenko na osnovi Radical Chipa Johna Richardsa (aka Dirty Electronics), zasnovala Dirty Module – algoritmični wavetable oscillator v 4HP Eurorack formatu!

Radical Chip je programirani PIC mikroprocesor, ki preko 9-ih manipulabilnih one-linerskih algoritmov prebira 5 shranjenih wavetableov, kar omogoča plejado odprtih zvočnih možnosti, uporabnih za tonalne, perkusivne, teksturalne in dronerske namene. Dirty modul Radical chip v svoje vezje integrira dobesedno in ga odzvanja v strukturi in zvočnih možnostih. Modul je možno upravljati z dvema potenciometroma za manipuliranje algoritma in gumbom za spreminjanje kombinacije algoritma in waveforma, preko treh CV vhodov in dveh potenciometrov za nižanje vhodnih CV signalov.

Vsak kit bo pospremil tudi unikatno oblikovan 3D-tiskan sprednji panel.

Read More…

HEX 1.0

Na delavnici boste lahko izdelali lasten elektronski inštrument HEX 1.0 iz semi-modularne serije elektronskih zvočil HEX. Gre za digitalni polifonični sintetizator s kapacitivno tipkovnico, potenciometri za moduliranje signala ter nastavljivim looperjem, ki preko svoje nenavadne oblike preiskuje nove načine interakcije in proizvajanja zvoka s sintetizatorji. Posamezni moduli iz serije lahko delujejo kot samostojni inštrumenti/efekti, lahko

Read More…