glasbeni nastop @ Digitalni obrok

splet
29. december 2020

Stream zvočnega performansa z usmerjenimi zvočniki in apropriirano gospodinjsko elektroniko, v katerem odzveni globine nerazkritega prostora globoko pod mestom Dunaj ne zgodijo v mašinah, temveč v prostoru.

Kolofon

Bios

Klemens Kohlweis je umetnik in izdelovalec orodij. Gradi zvočne instalacije, ki vključujejo različne tehnike, od doma narejenih elektronsko krmiljenih pihal do z lepilnim trakom zaščitenih zvočnikov na shekanih robotskih sesalnikih. Kot del kolektiva »anulla« nastopa na koncertih/performansih z apropriacijo vsakdanjih predmetov in v letu 2019 delal na odrskem in zvočnem oblikovanju za gledališko produkcijo »Sindikat globalne umetne inteligence«. Zaključuje študij na Akademiji lepih umetnosti Dunaj in dela kot pedagoški delavec v dunajskem Tehničnem muzeju.


Andreas Zißler je študiral umetnost in arhitekturo na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju in je izučen finomehanik. V svoji umetniški praksi se ukvarja z digitalizacijo in avtomatizacijo okolja, z opazovanjem in razmišljanjem o lastnih delovnih praksah pa ustvarja produktivne povratne zanke. Njegova interdisciplinarna praksa prehaja med performansom, zvočno umetnostjo, medijsko umetnostjo in arhitekturo.

Kot član kolektiv »anulla« je s Klemensom Kohlweisom razvila koncerte in performanse, ob tem pa iskal nenavadne načine uporabe vsakdanjih predmetov. S Kohlweisom sta izdelala scenografijo in zvočno podobo za gledališko produkcijo ‘Union of Global Artificial Intelligence’ (2019/2020).