Zapri

Prva samostojna razstava Jasmine Cibic v Avstriji

27/01/2022
Zapri

0x SALON: Časovni secesionizem

16/11/2021


Ponedeljek, 22.11.2021, 19:00 @osmo/za 

Uvodni dogodek projekta Časovni secesionizem: Časovni pas#4 tandema Nascent se bo odvil v obliki kratke predstavitve projekta in skupinskega pogovora oziroma posebne edicije 0x Salona, ki ga pripravlja Wassim Alsindi. 

Sodelujoči v pogovoru se bodo osredotočili na produkcijo tehno-časa, transcendentalne časovne stroje in čudne časovnosti.

https://youtu.be/l_H-1_5FawU
Zapri

Digitalni obrok: Paloma Kop

16/11/2021

Paloma Kop: Magnetni terenski posnetki

Sreda, 24. november 2021 | 17:00
@ spletni prenos

https://www.youtube.com/watch?v=3_G65WGrZKA

Digitalni obrok bo ponudil vpogled v zakulisje multimedijske umetniške prakse Palome Kop ter predstavil proces, s katerim je umetnica ustvarila delo Magnetni terenski posnetki (2021) in serijo Elektromagnetna Zemlja, ki še ni zaključena. Danes o elektriki in magnetizmu večinoma govorimo v povezavi s človeškimi tehnologijami, čeprav se vse oblike sevanja in električne aktivnosti pojavljajo povsod v naravi, na Zemlji in v vesolju. Umetnica raziskuje nejasne meje med naravo in stroji ter nove metode opazovanja in raziskovanja okolja z najnovejšimi tehnologijami.

Predstavitvi bo sledil pogovor z Ido Hiršenfelder.

Paloma Kop je videoumetnica in glasbenica, ki za ustvarjanje kompozicij, instalacij in performansov uporablja signalne povratne zanke, elektronsko strojno opremo in hibridne medijske procese. V svojem delu dekonstruira meje med materialnim in elektronskim prostorom; zanimajo jo univerzalije, skupne naravnim pojavom, računalništvu in kaosu. Na Univerzi Alfred je magistrirala iz elektronskih umetnosti, kot izvajalka pa je med drugim sodelovala na festivalu Ibrida*Pluri in filmskem festivalu Ann Arbor ter pri seriji dogodkov Ambient Church. Spletna stran: http://palomakop.tv.

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Z uporabo analogne elektronike, DIY modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Trenutno je magistrska študentka sonologije na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Splet: https://beepblip.org/. Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana

Naslovna vizualija: Dorijan Šiško