btf x rx:tx

Založba rx:tx, ki deluje pod okriljen Zavoda Projekt Atol, se po dveh letih in pol zopet vrača k formi kompilacije, ki pa jo tokrat pripravlja v sodelovanju z zagrebško radijsko oddajo in serijo dogodkov Beat The Future. Na zbirki btf x rx:tx slišimo tako mlajše kot tudi že uveljavljene glasbenike iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Glavno vodilo ljubljanske založbe rx:tx je predstavljanje in podpora glasbenikom iz domačih logov in bližnje soseščine na žanrskem področju med inštrumentalnim hip hop-om ter sodobno klubsko basovsko elektroniko. Ker že nekaj časa opažamo, da si z Beat the Future delimo podobne glasbene preference, smo se odločili za logičen korak k utrditvi sodelovanjain skupaj pripravili novo založniški projekt.

Borja Močnik iz rx:tx in Maja Milić, ki vodi Beat the Future, sta skupaj pripravila izbor 13 novih skladb, ki prihajajo izpod prstov glasbenikov treh delov nekdanje skupne države. Nastala je zbirka z naslovom btf x rx:tx, ki priča o veliki kakovosti in pestrosti glasbene produkcije v regiji in na kateri ob boku že prepoznavnih imen prevladujejo zlasti manj znani in mlajši ustvarjalci.

Kompilacija je izšla 1. avgusta v butični nakladi v posebej oblikovanem in ročno potiskanem ovitku. Kot pri ostalih izdajah založbe, bo btf x rx:tx v nekaj tednih mogoče dobiti tudi v redni digitalni distribuciji prek najpomembnejših mednarodnih platform kot so iTunes, Spotify, JunoDownloads, Emusic, Boomkat in drugih spletnih trgovin, že zdaj pa je celoten album na voljo brezplačno tudi prek Bandcampa oz. spletne strani založbe rx:tx.

CD cover2 720